2013. július 16., kedd

Vacsoracsata 9. - Így jártam anyátokkal est




 A legjobb este a legkedvesebb barátainkkal és kedvenc kultsorozatunkkal,
az Így jártam anyátokkal, 
a sárga esernyővel,
Barney kacsás nyakkendőjével,
Robin Sparkles kanadai popzenéjével,
Ted ananászával, 
Marshall hamburgerével, 
Lili créme brulée-jével.
És ami a legjobb: sok-sok nevetéssel az otthonunkban.








































Créme brulée

Hozzávalók:
  • 1 rúd vanília
  • 6 dl habtejszín
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
A tetejére:
  • 10 dkg barnacukor
 Elkészítés:
1. 6 dl habtejszínt melegíteni kezdünk, s rögtön hozzáadjuk a hosszában félbevágott vaníliarudat, kikapart magvacskáival együtt. Gyöngyözésig hevítjük, de nem forraljuk fel, majd félretesszük 10-15 percre hűlni. Ez idő alatt a tejszínt teljesen átjárja a vanília illata-íze. A végén a vaníliahéjat vegyük ki belőle.
2. 6 tojássárgáját fehéredésig keverünk 10 dkg cukorral, majd a kihűlőben lévő tejszínt állandó kevergetés mellett hozzáöntjük. Hagyjuk állni 1 órát, majd melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A krémet töltsük kis porcelánedénykékbe, azokat tegyük mély tepsibe, és öntsünk közéjük annyi forró vizet, hogy a formák kétharmadáig érjen. Óvatosan egyensúlyozzuk be az egészet a sütőbe, és hagyjuk ott 40 percig. Ennyi idő alatt a folyékony krém rezgőssé változik. Hűtsük ki, az se baj, ha csak másnap fogyasztjuk, mert a vaníliaíz intenzívebbé válik egy, a hűtőben töltött éjszaka alatt. Ebben az esetben fóliával takarjuk le a kis edényeket.

3. Tálalás előtt hintsük meg a krém tetejét cukorral, aztán tegyük 3-4 percre a forró grill alá. Még jobb, ha egy kis gázlángszóróval karamellizáljuk a tetejére a cukrot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése