2013. július 4., csütörtök

17 hónap







Drága Emma!

Az első hónapok veled gyorsan teltek, de mostanában, úgy egyéves korod óta, egyszerűen rohan az idő. Úgy telnek el a hónapok, mint egy szempillantás, mi csak játszunk, nevetünk, szaladunk, és én néha rácsodálkozok, hogy megint mennyit nőttél, mennyivel nagyobb csirkefogó vagy, mint korábban, és milyen kis eszes lány lettél.
Nem is tudom már miben is nőttél az elmúlt hónapban, de azt tudom, hogy nagyon szeretlek. Én és még sokan mások. Papa, nagyszülők, dédszülők, nagybácsik, nagynénik, keresztszülők, barátok, barátnők. Olyan sokan szeretnek téged nap, mint nap, hétvégéken, ünnepeken, gyönyörű, játszós hétköznapokon. És ez a sok szeretet, ez egyre inkább a szemedben csillog, a viselkedéseden tükröződik. Jókedvű vagy, játékos, ölelgeted az embereket, puszikat osztogatsz, ha valami szerinted menő dolgot csináltál, tapsolsz magadnak és körbenézel, hogy a többiek is tapsoljanak. Ők meg persze tapsolnak – ki akarna ellenállni egy ilyen kis cukimanó kérésének?
Mindent értesz már, de keveset szólsz. Akármit mondunk neked, vagy csinálod vagy felhúzod a vállad és rázod a fejed: nyem-nyem, de beszélni még nincs kedved. Vagyis van, csak a magad módján. Imádsz halandzsálni, felveszed a telefont, azt mondod: hahó (mit akarok, ezt a szót remekül megtanultad egy uszis játékból, és használod is napi százszor), aztán percekig komoly arccal, gesztikulálva magyarázol. Mi meg nem tudjuk, hogy kacagjunk, agyonpuszilgassunk vagy csak hagyjunk téged, hogy a világ legtermészetesebb módján kifejezd magad.
A kedvenc játékaid mostanában a gyertyák. Ártatlanul kezdődött egy kicsi, illatos teamécses megszaglásával, és mostanra egy mécsessel megyünk este lefeküdni, ő jön velünk fürdeni, sétálni, a babáiddal is megszimatoltatod rendszeresen. Nagyon kedves vagy, ahogyan a legegyszerűbb dolgokhoz tudsz nagyon ragaszkodni.
Szeretem veled a nyarakat. Tudom, milyen boldog vagy attól, hogy ébredés után kimászhatsz a kutyaajtón, és pizsamában ülhetsz a lépcsőn a napsütésben, hogy egész nap a kertben szaladgálhatsz mezítláb, virágokat szimatolhatsz, epret szedhetsz, üldözheted Lilit, hintázhatsz, labdázhatsz, locsolhatsz, hogy a nagy melegben a vízben pancsolhatsz, hogy a biciklire felpattanva suhanhatunk, hogy gyorsan olvadó fagyit nyalhatunk. Ezeken az egyszerű, de tökéletes napokon nagyon hálás vagyok, hogy ilyen boldognak láthatlak.
Boldog 17. hónapot drága nagylányom!

Nagyon szeretlek:

Mama







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése