Négysajtos pizza fokhagymás-rozmaringos tésztával
A tésztához:
- 2 csomag élesztő
- 2 csésze meleg víz
- 6 csésze liszt
- 1/2 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze friss, aprított rozmaring
- 3 teáskanál só
- 8 gerezd aprított fokhagyma
- friss bazsalikom levelek
- parmezán
- mozarella
- reszelt asiago sajt
- ricotta
- só, bors
1. Keverjük össze az élesztőt, és a meleg vizet egy nagy
tálba. Hagyjuk állni 5 percig.
2. Keverjük hozzá az olívaolajat és a sót, 4 csésze lisztet, a fokhagymát, és a rozmaringot.
3. . Keverjük, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, fedjük le és hagyjuk kelni meleg helyen 50 percig.
4. A maradék 2 csésze lisztet szórjunk egy sík felületre, és gyúrjuk hozzá a tésztához, amíg az sima és rugalmas nem lesz.
5. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük le és hagyjuk ismét kelni 35 percig .
6. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra .
7. A kész tésztát osszuk négy felé és nyújtsuk ki.
2. Keverjük hozzá az olívaolajat és a sót, 4 csésze lisztet, a fokhagymát, és a rozmaringot.
3. . Keverjük, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, fedjük le és hagyjuk kelni meleg helyen 50 percig.
4. A maradék 2 csésze lisztet szórjunk egy sík felületre, és gyúrjuk hozzá a tésztához, amíg az sima és rugalmas nem lesz.
5. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük le és hagyjuk ismét kelni 35 percig .
6. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra .
7. A kész tésztát osszuk négy felé és nyújtsuk ki.
8. Tegyünk rá néhány kanál ricotta sajtot, alapként, majd szórjuk
rá a tetejére a többi sajtot. A tetejére só, bors, friss bazsalikom kerül.
Fehér spárgaleves pisztáciával
Hozzávalók
- 1 kg fehér spárga, a végei levágva, 2 centis darabokra aprítva
- 1 közepes sárga burgonya, hámozva, felkockázva
- 3 csésze víz
- 2 csésze csirkehúsleves
- 3 evőkanál vaj
- 1 közepes hagyma, aprítva
- 3 evőkanál só
- bors
- 1/2 teáskanál édes currypor
- 1/2 csésze hámozott, pörkölt, sózott pisztácia, durvára vágva
1.Melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes
lángon. Adjuk hozzá a hagymát, 1 teáskanál sót, borsot, és keverjük össze . Főzzük,
amíg a hagyma megpuhult, körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a curry-port, keverjük
össze.
2. Adjuk hozzá a spárgát, burgonyát, és egy másik a teáskanál sót. Néha megkeverve főzzük, amíg a burgonya puhulni nem kezd. Adjuk hozzá a vizet, húslevest, a maradék 1 teáskanál sót, és forraljuk fel. Alacsony hőfokon főzzük, kb 15 percig, amíg a spárga meg nem puhul.
3. Botmixerrel pürésítsük, amíg sima nem lesz.
2. Adjuk hozzá a spárgát, burgonyát, és egy másik a teáskanál sót. Néha megkeverve főzzük, amíg a burgonya puhulni nem kezd. Adjuk hozzá a vizet, húslevest, a maradék 1 teáskanál sót, és forraljuk fel. Alacsony hőfokon főzzük, kb 15 percig, amíg a spárga meg nem puhul.
3. Botmixerrel pürésítsük, amíg sima nem lesz.
4. Tálaláskor megszórjuk pisztáciával.
Tejszínes karfiolos csirke
- 500 g csirkemell filé, szeletelve, sóval, borssal, zöldfűszerekkel megszórva, olívaolajon megsütve
- 1 fej karfiol rózsáira szedve, puhára főzve
-sütőtálban egymásra rétegezni
- 3dl tejszínnel meglocsolni
- a tetejére sajtot reszelni
- 200°C-on kb 30 perc alatt aranybarnára sül
Kókuszos Panna Cotta
- fél liter kókusztej
- ¼ csésze porcukor
- egy 5 centis vaníliarúd kikapart magjai
- 6 lap zselatin
- 2 evőkanál hideg víz
- vaníliás fügeöntet
- friss, érett füge
1. Egy kis tálban
a zselatint vízbe áztatjuk öt percre.
2. Egy kis serpenyőben forraljuk fel a kókusztejet a cukorral és a vaníliával.
4. Habverővel elkeverve, negyed csésze kókusztejben felolvasztjuk a beáztatott és lecsepegtetett zselatint. A keveréket visszaöntjük a többi kókusztejhez.
6. Tálakba töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
7. Tálalhatjuk vaníliás-fügés öntettel.
2. Egy kis serpenyőben forraljuk fel a kókusztejet a cukorral és a vaníliával.
4. Habverővel elkeverve, negyed csésze kókusztejben felolvasztjuk a beáztatott és lecsepegtetett zselatint. A keveréket visszaöntjük a többi kókusztejhez.
6. Tálakba töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
7. Tálalhatjuk vaníliás-fügés öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése