2013. november 1., péntek

Vacsoracsata 11. - Halloween



























  Boszorkányujjak


·  23 dkg puha vaj, vagy Rama
·  20 dkg porcukor
·  1 db tojás
·  1 kávéskanál sütőpor
·  38 dkg liszt
·  1 csomag vaníliás cukor
·  1 kávéskanál mandulaaroma
·  1 csipet só
·  10 dkg egész mandula 




Virsli múmiák
  • 1 adag hűtött leveles tészta
  • 14 kisebb vagy 6-7 nagyobb virsli
  • 1 tojás
  • vaj
  • mustár



Sütőtökleves

  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 hagyma, felaprítva
  • 1 kg sütőtökpüré
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál friss koriander
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1/2 teáskanál gyömbér
  • pirított tökmag és bacon a tetejére


Lazacos batyu
  • 1 szelet lazac
  • bors
  • friss kapor
  • citrom
  • leveles tészta
  • 1 tojás (a tészta megkenéséhez)
Nyújts ki egy tésztalapot, amennyire csak engedi. Tedd a közepére a sózott, borsozott  lazacot. Tegyél a tetejére friss kaprot, majd a citromot. Átlósan csípd össze a tészta csücskeit, így egy rózsa formát kapsz. Kend meg a tészta tetejét tojással.
Jól előmelegített sütőben addig süsd, míg aranybarna nem lesz.
Almás sárgarépa saláta
  • 5 alma
  • 5 közepes répa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1-2 citrom leve
  • mentalevél
  • méz


Ijedt körték
  • 4 érett körte
  • 300 ml almalé
  • 1 rúd fahéj
  • csipet őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • hántolt mandula
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése