2013. augusztus 4., vasárnap

Másfél év



Drága Emma!

Másfél évesen viccesebb és szórakoztatóbb vagy, mint valaha. Egy igazi kis búgócsiga, aki abban a pillanatban, hogy felébred reggel készen áll a mókára. Éneklésre, táncolásra, pakolásra, szövegelésre. Aki csak megismer téged egy kicsit is, oda van érted, és te ezt nagyon jól tudod, és lubickolsz a figyelemben. Kacarászol, integetsz, hahózol, puszit küldesz, illegeted magad, és tapsikolsz. Nagyon szeretsz szerepelni.
Bizonyos dolgokban nagyon nagylányos lettél. Határozott vagy, mindig tudod, hogy mit szeretnél, és intézkedsz, hogy az úgy legyen, mész és mutatod, hogy mit szeretnél enni, mivel szeretnél játszani, hogy ki üljön melléd. Lilit fegyelmezed, hívod magadhoz, mutatod neki, hogy üljön le, kérsz tőlünk jutalomfalatot, amit odaadhatsz neki. Minden felnőttes dologban utánozol minket, úgy jársz-kelsz néha a házban, a kertben, mint egy miniatűr felnőtt. Aztán fogod magad, beleülsz a játék babakocsidba és körbe-körbe tologattatod magad velünk, és újra egy kicsi, pici lányka vagy, szerencsére.
A nagylányos hisztik is beköszöntenek néha, amikor nem kapsz meg valamit, és leveted magad a földre és lázas műsírásban törsz ki. Nem könnyű, ahogy egyre erősödik az akaratod, viszont még nem érted meg, mit szabad és mit nem.
Nagyon szeretsz szabadon játszani, a kertben rohangálni, gyümölcsöket leszedni magadnak a fákról, a bokrokról és eszegetni, ruha nélkül ücsörögni és rajzolni a betonra, ruhástól beugrani a vízbe, homokozni. Imádod a vizet, és szerencsére mostanában szinte mindennap pancsolhattál is. Nem rémítenek meg a vízicsúszdák, a hullámok, még a sós víz sem, és fantasztikusan úszol egyedül a mély vízben karúszóval, csak úgy tempózol a kis lábaddal.
Egész nap, reggeltől-estig fecsegsz, persze még mindig Emmanyelven – túl jól megy ez neked ahhoz, hogy válts, mi pedig már kezdjük érteni a hangsúlyaidból, és gesztusaidból, hogy mit is „mondasz” ilyenkor. Nagyon vicces!
Most, hogy a nyári szabadság hónapjában járunk, és sok időt tudtok együtt tölteni, odavagy a papáért. Már reggel őt hívod, és csikized, és megpuszilod, és viszed neki a játékaidat. Jó nézni titeket!
Elnézlek mostanában, ahogy cserfesen csacsogsz, kacérkodsz mindenkivel barátságosan, ahogy elkerekedik a kis arcod, amikor fülig érő szájjal mosolyogsz, ahogy lobog a göndör kis hajad, és szinte már látom, hogy milyen vagány nagylány leszel majd pár év múlva. De remélem addig még lassan telik ez az együtt töltött idő…
Boldog másfeledik születésnapot!

Nagyon szeretlek: Mama

az asztal tetején énekel a mi kicsi hippihercegnőnk

a világ legédesebb beszéde










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése