2013. június 4., kedd

16 hónap








Drága Emmám!

Egy igazi kis szeretetgombóc lettél mostanra. Mindig is az voltál, de mostmár olyan jól kifejezed az érzéseidet. Minden eddig neked adott puszi megtérülni látszik, ugyanis onnantól, hogy felébredsz, és vagy ötöt az arcomra nyomsz, odáig, hogy az esti fürdetés után gondosan megcuppantgatsz minket papával, rengetegszer döntesz úgy, hogy játék, szaladgálás, evés - bármi közben hozzám szaladsz, és megpuszilsz. Minden különleges pillanat közül ezek a legkülönlegesebbek. Amikor csikizünk, és te kapaszkodsz belénk, és kacagsz, és boldog vagy, nagyon boldog. Velünk együtt.
Imádod a táncpartikat, legyünk csak mi ketten egy borongós hétköznap délelőttön a szobában, vagy az egész család valami mulatságon, te vigyorogva illegeted magad, pörögsz-forogsz, topogsz cukin, tapsolsz magadnak. A kedvenc programom veled a közös táncolás!
Imádnivalóan utánzod az állatok hangjait, cérnavékony hangon nyávog a macskád, és mélyen dörmögve vauvau-ozol, ha meglátsz egy kutyát. (Legszívesebben olyan mesekönyveket lapozgatsz, amiben cicák és kutyák vannak.) Tudod, hogy prüszköl a ló, hogyan huhog a bagoly, és hogy a boci azt mondja: bú.
Hosszan, hosszan képes vagy brümmögni, ha tologatsz egy kisautót, vagy a számítógép egerét (végül is, gurul, igazad van), ha a kismotorodon ülsz (vagy állsz, és néha, nagyon ritkán már hajtod is, főleg tolatva), vagy, ha papa ölébe ülhetsz a ház előtt az autóba, és tekergeted a kormányt, meg piszkálgatod a sebváltót. Mostanában szeretsz labdázni, vígan dobálod a focilabdát, a szép ruhádban, nyakig koszosan, szaladsz vele, mint egy igazi kis kópé. Aztán két perccel később bebizonyítod, hogy mennyire lányos lány is tudsz lenni. Egy párnából ágyat készítesz a szoba közepén a babádnak, ráfekteted, inni adsz neki a játék vizespalackból, megpuszilgatod, majd hagyod szundikálni. Ilyenkor pedig elolvad a szívem. Papa mindig azt mondja, hogy nagyon jó testvér leszel majd. Efelől kétségem sincs. Hogy nem fogod hagyni magad, az biztos, mert igen erős akaratú kis maki vagy, de hogy tele van a kis szíved szeretettel, törődéssel, az még ennél is biztosabb.
Olyan ügyes vagy már, a játszótér ördöge lettél, egyedül felmászol a csúszda létráján, és lecsúszol rajta, a mászókákon jössz-mész (én azért mindig igyekszem alattad lenni, mint egy biztonsági háló, ez a dolgom…). Itthon a lépcsőkön kapaszkodás nélkül is feljössz.
A legtöbbet mondott szavad újabban: nem-nem. Ha valami falatot teszek a szádhoz, rámsandítasz, és nem-nem, mondod, még bólogatsz is hozzá, hogy biztos legyek benne, bármit is csinálok, te most ezt bizony nem fogod megenni. Nem, nem mondod, én pedig megértem, hogy te már tudod, hogy mit szeretnél és mit nem. Nagylány vagy. Ma egymás után háromszor becsuktad a szobád ajtaját, hogy amíg én a konyhában voltam, had játssz szabadon a saját szobádban egyedül. És amikor benéztem, te bebújtál a sarokba, ahol titkosan próbáltad a nyakláncodat ráadni a kisvakond figurára. És akkor megint rádöbbentem, hogy milyen gyorsan nősz. Nagyon gyorsan. Hálás vagyok minden alkalomért, amikor odaszaladsz hozzám, felmászol az ölembe, húzod fel a pólómat és mondod, cici, hogy szopizhass még egyet, mert elfáradtál. Hálás vagyok, amikor, ha felébredsz éjszaka, csak arra nyugszol meg, ha hozzám bújhatsz, mert tudom, hogy hamarosan nem lesz rám ennyire szükséged. Mert még ennél is nagyobb lány leszel.
Nagyon szeretlek:

Mama













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése