Boszorkányujjak
· 23 dkg puha vaj, vagy Rama
· 20 dkg porcukor
· 1 db tojás
· 1 kávéskanál sütőpor
· 38 dkg liszt
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1 kávéskanál mandulaaroma
· 1 csipet só
· 10 dkg egész mandula
Virsli múmiák
- 1 adag hűtött leveles tészta
- 14 kisebb vagy 6-7 nagyobb virsli
- 1 tojás
- vaj
- mustár
Sütőtökleves
- 2 evőkanál vaj
- 1/2 hagyma, felaprítva
- 1 kg sütőtökpüré
- 1 l víz
- 1 teáskanál friss koriander
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál cayenne bors
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/2 csésze tejszín
- 1/2 teáskanál gyömbér
- pirított tökmag és bacon a tetejére
Lazacos batyu
- 1 szelet lazac
- só
- bors
- friss kapor
- citrom
- leveles tészta
- 1 tojás (a tészta megkenéséhez)
Nyújts ki egy tésztalapot, amennyire csak engedi. Tedd a
közepére a sózott, borsozott lazacot. Tegyél a tetejére friss kaprot,
majd a citromot. Átlósan csípd össze a tészta csücskeit, így egy rózsa
formát kapsz. Kend meg a tészta tetejét tojással.
Jól előmelegített sütőben addig süsd, míg aranybarna nem lesz.
Almás sárgarépa saláta
- 5 alma
- 5 közepes répa
- 1 kis fej hagyma
- 1-2 citrom leve
- mentalevél
- méz
Ijedt körték
- 4 érett körte
- 300 ml almalé
- 1 rúd fahéj
- csipet őrölt fahéj
- szegfűszeg
- hántolt mandula
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése