A vacsoracsaták folytatódnak!
Tegnap egy remek olasz esten falatozhattunk, nevethettünk, lehettünk együtt!
Köszönjük Panka és Bence!
A
vacsi receptjei
Tonhalsaláta sült citromban
· 2 tonhal konzerv
· 3 főtt tojás
· 2-3 kovászos vagy csemege uborka
· 2 közepes méretű vöröshagyma
· 1 citrom kifacsart leve
· ízlés szerint mustár, majonéz
· só, bors
· A sült citromhoz: kibelezett, félbevágott citromok, mozarella sajt
A
tonhal konzervet villával minél kisebbre zúzzuk, hozzákeverjük a lereszelt főtt
tojásokat, az apróra vágott hagymát és uborkát. Ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt.
Ha
sütni szeretnénk, akkor megtöltjük a tonhalsalátával a fél citromokat, és a
tetejükre egy szelet mozarellát rakunk!
· 200g apró szemű bab
· 2 babérlevél
· 1 szétnyomkodott paradicsom
· 1 krumpli
· 4-6 szelet bacon szalonna
· 2 vöröshagyma
· 2 sárgarépa
· 2 zellerszár
· ½ édesköménygumó
· 3 gerezd fokhagyma
· 1 kis csokor bazsalikom
· 2X400g konzerv paradicsom
· egy pohár vörösbor
· 2 kisebb cukkini
· 500 ml húsleves alaplé
· 55g száraztészta
Pesztós sült pulykamell rakott cukkinivel
· 1 kg csirke-vagy pulykamell
· 6-8 szelet bacon
· bazsalikomos pesto
· olajbogyó
· 3 paradicsom
· reszelt sajt
· olasz fűszerkeverék
· bazsalikomlevél
· 4-5 ek. olivaolaj
A csirkemelleket félbevágom, majd a feleket hosszában megint félbe, így 4 szeletet kapok. Sózom, borsozom, majd a vaj és olaj keverékén mindkét oldalát elősütöm.
Egy tűzálló tálat kibélelek
baconnal, ráfektetem a hús szeleteket. Megkenem őket pesto-val, befedem
paradicsomkarikákkal, és megszórom az apróra vágott olajbogyóval, valamint a
bazsalikom levelekkel. Reszelt sajtot és olasz fűszerkeveréket szórok rá.
· 3 nagyobb krumpli
· 1dl olivaolaj
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 dl tejszín
· 5 dkg vaj
· só, bors
A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe olívaolajat öntünk. Váltogatva lefektetjük a krumpli és cukkini szeleteket. Megsózzuk és forró sütőben 10 percig sütjük. Eközben felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a vajat, a tört
fokhagymát, borsot darálunk rá és forrón a tepsi tartalmára borítjuk. Pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése