2012. augusztus 26., vasárnap

Vacsoracsata 1. fejezet - Brit est


Zseniális vacsoracsata sorozatunk elkezdődött, méghozzá egy laza kis brit estével nálunk. 
Végre megtérülni látszott az idő, amit az elmúlt években angol főzőműsorok nézésével töltöttem!
:-)























A vacsi receptjei


Füstölt lazacos tormakrém

*   200 g natúr krémsajt
*   200 g füstölt lazacfilé
*   reszelt torma
*   kevés tej
*   1 citrom leve
*  
*   snidling



Sült báránygerinc
A bárány pácolásához:
*   1 csokor friss rozmaring
*   1 fej gerezdjeire bontott fokhagyma
*   olívaolaj
*   só, bors
200°C-os sütőben eleinte letakarva sül, később e nélkül pirul, amíg könnyen le nem válik a csontról és puha nem lesz (kb egy óra, de ki hogy szereti).

Mentamártás

*   1 csokor menta felaprítva
*   porcukor
*  
*   fehérborecet

Mézben sült gyökérzöldségek

*   5 sárgarépa
*   5 fehérrépa
*   2 zellergumó
*   olívaolaj
*   méz
*   só, bors
A csíkokra vágott zöldségek serpenyőben 5 percig sülnek olívaolajon, amíg barnulni kezdenek, aztán 200°C-os sütőben 30 perc, majd még 10 perc mézzel meglocsolva nekik.




Édes Yorkshire puding áfonyával

*   50 g liszt
*   100 g cukor
*   3 tojás
*   250 ml tej
Egy piteformába:
*   áfonya
*   1 citrom leve és reszelt héja
*   méz
Rá a folyadék.
Közepesen forró sütőben 30 percig sül.
Tálaláshoz:
*   tejszín
*   porcukor
*   citromlé
*   áfonya


Sajnos a bárányt elmulasztottuk lefényképezni, így ez az ötletet adó Jamie Oliver szakácskönyvből származik. 
Az első két fogás a Jamie hazatér, a desszert a River Cottage minden napra sorozatból került a mi menünkre.
Köszönjük a lelkes, kreatív, szuper vendégeknek az együttlétet!
Alig várjuk az olasz és az indiai estet! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése