Zseniális vacsoracsata sorozatunk elkezdődött, méghozzá egy laza kis brit estével nálunk.
Végre megtérülni látszott az idő, amit az elmúlt években angol főzőműsorok nézésével töltöttem!
:-)
A vacsi receptjei
Füstölt lazacos tormakrém
200
g natúr krémsajt
200
g füstölt lazacfilé
reszelt
torma
kevés
tej
1
citrom leve
só
Sült báránygerinc
A bárány pácolásához:
1
csokor friss rozmaring
1
fej gerezdjeire bontott fokhagyma
olívaolaj
só,
bors
200°C-os sütőben eleinte letakarva sül, később e nélkül
pirul, amíg könnyen le nem válik a csontról és puha nem lesz (kb egy óra, de ki
hogy szereti).
Mentamártás
1
csokor menta felaprítva
porcukor
só
fehérborecet
Mézben sült gyökérzöldségek
5
sárgarépa
5
fehérrépa
2
zellergumó
olívaolaj
méz
só,
bors
A csíkokra vágott zöldségek serpenyőben 5 percig sülnek olívaolajon,
amíg barnulni kezdenek, aztán 200°C-os sütőben 30 perc, majd még 10 perc mézzel
meglocsolva nekik.
Édes Yorkshire puding áfonyával
50 g liszt
100
g cukor
3
tojás
250
ml tej
Egy piteformába:
áfonya
1
citrom leve és reszelt héja
méz
Rá a folyadék.
Közepesen forró sütőben 30 percig sül.
Tálaláshoz:
tejszín
porcukor
citromlé
áfonya
Sajnos a bárányt elmulasztottuk lefényképezni, így ez az ötletet adó Jamie Oliver szakácskönyvből származik.
Az első két fogás a Jamie hazatér, a desszert a River Cottage minden napra sorozatból került a mi menünkre.
Köszönjük a lelkes, kreatív, szuper vendégeknek az együttlétet!
Alig várjuk az olasz és az indiai estet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése