2016. április 4., hétfő

Panni 9 hónapos



Drága Panni!

9 hónaposan élénkebb, érdeklődőbb, és huncutabb vagy, mint valaha. Mindig mozogsz, ide-oda mászol, felfedezel valamit, minden lehetséges helyen felkapaszkodsz, hogy álldogálhass, pakolsz, egész nap csak pakolsz, minél több polcról le, kosárból ki, és boldog vagy nagyon, hogy ilyen ügyes vagy már.
Szinte mindig mosolyogsz, ha csak rádnéz valaki, neked fülig ér a szád – ha ez a valaki Emma, akkor pedig te vagy a legboldogabb a világon, és kacagsz rá, nagyon odavagy a nagytesódért, aki meg szerencsére érted, és mindig gügyög neked, simogat, etet vagy játszogat veled.
Mindig lekenyerezhető vagy (szó szerint) valami ennivalóval, nagyon szeretsz enni – és Emma után, ez egy üdítő változatosság. Szereted a (főleg gyümölcsös) püréket, a zöldségeket, akiket meg tudsz fogni és elrágcsálni, a tésztát, a rizs és gabonafalatkákat – igazából mindent szeretsz. Újabban, ha etetünk, és két falat között pár másodpercet várnod kell, úgy hörögsz a következő kanálért, mint egy kis sárkánybébi.
Türelmes és csendes vagy, de nagyon huncut, pillanatok alatt átmászol az egész lakáson (és már kint is nagyon szeretnél, ne lenne még olyan hideg és nedves a föld, de közeleg a május…), és mindenféle vicces helyen találunk rád, a lépcső közepéről nézelődve, a vécépapírokat letekergetve, az asztal alatt eszegetve apró elhagyott morzsákat. De minden kalandos utad végén visszamászol a hozzám, és a karomba bújsz, amiért nagyon hálás vagyok.
Két napja a 6. fogad is kibújt, de ezeknek a nyavalyás fogaknak köszönhetően nem sok jót aludtál az elmúlt hetekben, negyed órás minialvások, vagy fél órák az ölemben, és már fenn is vagy – de legalább irtó cuki kis fogas mosolyod lett. És egy nagylányos fülbevalód, és nagylányos frizurád, és igazából te magad is elég nagylányos lettél, hihetetlen hogy milyen gyorsan nősz mostanában. Én pedig örülök neki, mert látni, ahogy egy kicsi játszogató, mindenre figyelő gyerkőccé cseperedsz egy álom.

Nagyon szeretlek kicsi lányom, nem tudok elég hálás lenni, hogy megszülettél, és én lehetek a mamád!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése