2016. március 3., csütörtök

Panni 8 hónapos


Drága Panni!

8 hónapja már, hogy először a kezünkbe vehettünk téged, és annyi biztos, azóta sem sokszor engedtelek ki ezekből a kezekből - gyönyörű ez az első pár hónap veled, boldogan bújsz hozzám minden egyes nap, nekem pedig a legnagyobb ajándék, hogy veled lehetek. 
Egy vigyori kis angyalka vagy, aki mostanában egyre huncutabb. Lelkesen fedezed fel a világot, egyre több minden érdekel, és egyre több mindent tudsz te magad felfedezni. Elkezdtél mászni, és most egész nap ide-oda mászol a lakásban, mindenhez pillanatok alatt odaérsz. Egy héttel ezelőtt a kiságyadban úgy találtunk rád, körülbelül két magányosan töltött perc után, hogy a rácsokba kapaszkodva álltál. Azóta pedig mindennél állsz, a ruhásszekrény egyik polcába be is ütötted a kis szád, és most a legelső kis bibidet viseled. 
Még mindig nagyon türelmes, csendes és jókedvű vagy, de közben egy kis kukac lettél, aki folyton izeg-mozog, éjjelente úgy beletekered magad a pizsamádba, hogy a két lábad a pocakod előtt van, a karod meg szabadon kint, és mozdulni sem tudsz, nappal, pedig mindig felfedezőúton vagy. 
Ügyesen elkezdtél játszani, szereted a kockákat levenni a polcról, és hosszasan pakolgatni, rágcsálni őket, odavagy a kábelekért, amiket titkos helyekről, szekrények alól halászol ki és csócsálsz meg, és persze Emma játékaiért. Emmával a játék a kedvenced. Olyan jó, hogy van ő neked és szórakoztat, tornyokat épít neked, amiket te ledönthetsz, babákat ad neked, csúszdáztat a kis lábain, te meg kacagsz rá, kicsire lök a kerti hintán, együtt elbújtok az asztal alá, a kuckótokba – igazán tüneményes testvéri kapocs épül közöttetek.
Imádod, ha kényeztetnek, ha a kezünkben lehetsz, ha a puszit kapsz a nyakadra, ha táncolunk veled.
Ha ételt látsz, kéred, főleg, ha te megfoghatod, és egyedül csócsálhatod, lassan megenyhül a szívem, és egyre több ilyen finom falatot adok neked – eddig az édes gyümölcsök és a puffasztott nyamik a kedvenceid.
Édesen magyarázol, mama, baba, és intesz a kezeddel, ha szeretnél valamit.
8350 gramm a súlyod, és a harmadik (meg talán a negyedik) fogad készül kibújni éppen.
Amióta megszülettél, mindig volt bennem egy keserédes érzés az idő múlásával kapcsolatban,  (ó, az én édes babám, milyen gyorsan nő, milyen gyorsan telnek az újszülött napok, ilyen kicsiny már sosem lesz újra, pedig te igazán sokáig voltál nagyon bújós, alvós, békés csecsemő) egészen mostanáig. Most egyszerűen csak öröm van bennem, ha rádnézek, és látom, hogy milyen vagány, érdeklődő, huncut kicsi lánykává nőttél ezalatt a 8 hónap alatt. Hogy milyen boldog vagy, és elégedett, ahogy egyedül elindulsz, cuppognak a kis tenyereid a kövön, kiérsz az előszobába, és a szekrényből kiveszed a koszos papucsot, hogy megnyalogasd. És vigyorogsz nagyon, amikor észreveszed, hogy lefüleltelek.
Szeretem nagyon ezt a kedves és játékos kis 8 hónapos Pannit!
És ez mindig így lesz!


Mama



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése