2016. február 3., szerda

Panni 7 hónapos


Drága Panni! 

Míg ezt a késő esti levelet írom neked, te jobbra-balra mászol körülöttem, meg akarod szerezni a gépemet, folyamatosan magyarázol, és eszed ágában sincs aludni. És ez egy nagyon is rád jellemző kép mostanában. 
Ebben a 7. hónapban történt eddig a legtöbb változás veled, elkezdtél egyedül ülni, kúszni, négykézláb kutyusozol, lelkesen eszel mindent, amit eléd rakunk. Nagyon érdekel minden játék, és tulajdonképpen igazán minden, még egy újságot sem tudok kézbevenni mostanság anélkül, hogy te ne teremj az ölemben, és kezd megcsócsálni azt. Lilit is felfedezted, szereted, ha szaglászik körülötted, el  akarod kapni magadnak és nevetsz rá. Ahogy ránk is, sokat, meglátsz, nevetsz, és szégyenlősen elbújsz - de a legtöbb mosolyt még mindig Emma kapja tőled, nagyon odavagy a nagytestvéredért, ahogyan ő is érted. Naponta párszor  azon kapom, hogy téged ölelget, és azon susmog, hogy milyen cuki vagy. Tényleg cuki vagy. Egy puha kis boldogságcsomag. 
Mindezzel a sok újdonsággal együtt nagyon anyás lettél az elmúlt hetekben - persze mindig is az voltál, hiszen te meg én együtt  vagyunk mindig, de eddig azért más karjában is elheverésztél, mostanában viszont ha bárki átvesz, lebiggyeszted a szád, könnyes lesz a kis szemed és visszakéredzkedsz. És ha észreveszed, hogy kimegyek a szobából, keresel. És éjszaka felébredsz sokszor, és keresel. És azt mondod, mama. Meg baba. Meg hamma. Szereted próbálgatni mostanában a hangod. 
Szereted ha repülőzünk, biciklizünk veled, ha csikizünk, ha babakocsival sétálunk (vagy ha Emma sétáltat otthon a játékbabakocsijában). Ha sehogy sem jó, mindig szívesen lógsz a hátamon egy kicsit a hordozóban - gyakran készül úgy a vacsora, hogy te onnan figyelsz minket. 
Délelőttönként békésen alszol, amíg Emma oviban van, és kicsiket játszol velem, aztán lelkesen fogadod őt haza, és délutánonként elválaszthatatlanok vagytok. 
Szereted a pocakod, ha meglátsz egy tál bulátát, azonnal nekiesel, és addig csócsálgatod, amíg minden szemet meg nem eszel, és eddig még nem volt olyan gyümölcs sem, amit ne kértél volna. 
Ha bármelyikünk leül enni, te rögtön ott teremsz, és nagyon-nagyon szeretnél megkóstolni mindent. 
8240 gramm a súlyod, olyan hosszú a hajad, hogy gyakran a szemedbe lóg, két nagyon éles kis cápafogad van, folyton jár a lábad, és mindig nevet a szemed. 
A kicsi - kicsi babaidők után most egy új, izgalmas fejezet kezdődik el, és én máris élvezem nézni, hogy milyen örömmel fedezel fel mindent. 
És mostanra elaludtál békésen a mellkasomon szopi közben - és újra nagyon apró, és bújós vagy, az én gyönyörű babám!

Nagyon szeretlek:

Mama


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése