2013. május 4., szombat

15 hónap



Drága okos, nagylányom!

Olyan jó látni, hogy milyen boldog vagy mindig. Reggelente mosolyogva ébredsz, és cuppanós puszit adsz nekem. Annyira megható a ragaszkodásod, amikor beteg voltam, megszámlálhatatlan puszit adtál, én pedig a te kis érzékeny lelkedtől gyógyultam. (mondanom sem kell papa is elolvad egy-egy puszidtól.) De másokkal is igencsak mézesmázos vagy mostanában. Mindenkihez odabújsz, integetsz, puszit küldesz, huncutul mosolyogsz, zavarodban a vállad vonogatod – egy igazi kis csajszi vagy, ez nem vitás.
A kacagtató halandzsádon kívül egyre több dolgot próbálsz mondogatni. Számomra a legfontosabb a mama. Végre mondod: mama. Ha valamit szeretnél, mutatod, és addig mondogatod mama-mama-mama, amíg ott nem termek és valóra nem váltom az óhajodat. Én csak ülök a játszótéren és nézlek, ahogy szaladsz egyik játéktól a másikig, ahogy egyedül mászol fel a vonatra, fel a toronyba, és ha valaminél elakadsz, hallom, mama-mama, és segítek. Hihetetlen, hogy már ilyen nagylány vagy. Ha ugrálsz, azt mondod, hoppá. Mondod, hogy csip-csip csóka, (csi-csi-csó csak persze) és mutatod hozzá a kezeddel a játékot (főleg a hesegetés lelkesít), biziklizés közben engem csikizel és nagyon magas hangon mondogatod hogy csicsi, ha kutyát látsz, mondod, hogy vau, és ha cicát, vékony hangon cincogod, hogy nyáú. És ezt sokat mondod, mert a cica most a minden. Mindenhol cicát vadászunk, akárhol vagyunk vendégségben, te cicogva hívod a cicát, és mindig találsz egy szomszéd macskát, akit hosszú percekig tudsz elbűvölten nézni, türelmesen, kedvesen – most nagyon szereted a cicákat.
Mindenben mesterien utánzol már, a kulcsokat rendszeresen betuszakolod a kulcslyukba (akkor is ha az autóé), a zoknikat, a cipőket próbálod egyedül felvenni, a virágokat egy-két leszakított szirom után megtanultad, hogy csak szagolni szabad, és most nagyon óvatosan hajolsz föléjük és édes grimasszal szimatolod őket. Imádod nézni a nagyobb gyerekeket a játszótéren, követed őket, beülsz melléjük – és természetesen elhalászod a játékaikat. Azt még tanulnod kell, hogy nem minden játék a tiéd, hogy nem téphetsz kis bármit, ami megtetszik mások kezéből, de biztos megérted majd ezt is.
Rengeteget játszol a szabadban. Szaladsz, szaladsz egész nap, ugrálsz, labdázol, hintázol, mászol (egyedül fel a létrára, hogy én alaposan megijedjek, amikor a tetején talállak meg). Angyali kis arcod van, de a ládabon lévő sebesülések elárulják, hogy valójában egy kis vadóc vagy, aki egész nap kalandozik.
Mesterien úszol már. A vízben olyan kis fürge vagy, egyre többet tudsz egyedül a víz alatt úszni, mindig büszkeséggel tölt el, amikor látom, hogy milyen ügyes, erős, egészséges kis maki vagy.
Odavagy a zöldborsóért, egyszerűen nem tudod megunni, szinte minden zöldséget és gyümölcsöt szívesen majszolgatsz.
Egyszerűen tökéletes vagy!
Boldog 15. hónapfordulót! Ha ez lehetséges, minden nappal jobban szeretünk téged:

Mama









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése