2013. február 15., péntek

Ilyen vagy te, 1 éves Emmánk




Drága Emma!

Azóta, hogy betöltötted az első évedet még csak pár nap telt el, mégis én úgy látom, hogy rengeteget nőttél, változtál. Bizonyos dolgokban pár nap alatt egy új kisasszony lépett a korábbi baba helyébe (szerencsére más dolgokban még mindig látom a babát, és remélem ez még sokáig így marad, mert egyszerűen imádom). 

Ilyen vagy te egy esztendősen:

  • 9220 gramm
  • 79 cm
  • 8 fogacska boldog tulajdonosa
  • Makk egészséges, irtó erős (ha valami titkos dolgot szorítasz, és nem akarsz odaadni nekem, mindig megdöbbenek, hogy hol van ebben a pici testben ennyi erő?)
  • Madárétkű, szopizáspárti. Nem erőltetek semmit, magad mutatod, hogy mennyit kérsz és mit, szerencsére egyenlőre szívesebben eszel zöldborsót, mint süteményt, (nincs olyan zöldség, amit ne ennél meg, amit a paradicsommal művelsz, az már művészet – végtelen számú kibelezett paradicsom előtt tudsz ücsörögni könyökig szószosan és boldogan) és ha nasi falatokról van szó, csakis a sós dolgok jöhetnek szóba. A szopizás pedig továbbra is legkedvesebb étkezős és életpillanataid közé tartozik.
  • Előfordul, hogy este túlpörögsz és százszor körbefutod a lakást, táncolsz, sikongatsz, pakolászol, mindent, csak aludni ne kelljen, de általában békésen elalszol mellettem esténként, aztán 12 órán át békésen szuszogsz a párnák közt. Ilyenkor egyszerűen gyönyörű vagy, nem is tudom, melyikünknek jobb a közelség :) Délben pedig megeszegeted az ebédkéd, és már mehetünk is a mindennapi kis szépítőalvásodra. Mostanában olyan könnyű gyerek vagy. Most biztos, hogy elkiabáltam.



  • Halandzsázol. Sokat. Nagyon sokat. Egy-egy szóval kelsz és fekszel, előfordul, hogy álmodban is beszélsz. Nem igazi szavak ezek, csak a saját kis nyelveden szólnak, de nagyon vicces, hogy milyen átéléssel tudod magyarázni a dolgokat. Olaszosan a kezeddel is hadonászol, felhúzod az orrod, néha egész mondatokon átívelően mondod, csak mondod, mi meg nevetünk. Sokat.
  • Te is nagyon érted a humort, elég vicces vagy, mindenen nevetsz, amin érzed, hogy különleges, ezt apa is megjegyzi úton útfélen (még ezt is, még ezt is magáénak akarja tulajdonítani belőled, te kis tökéletes maki).
  • Rengeteget fejlődött mostanában az aprómozgásod – most, hogy már szaladsz, repülsz mindenfelé, a lépcsőfokokon is elindulsz kapaszkodás nélkül (Ne!!!), táncolsz, mint egy hastáncosnő és egy klasszikus diszkórajongó tökéletes keveréke, van időd és energiád a kis kezed ügyesítésére is figyelned. A legkedveltebb játékod lett az apró karikák felfűzése, a kockák beleillesztése a lyukakba, vagy bármilyen pici dolgok dobozba pakolása, még a fürdőkádban is csak azzal vagy elfoglalva, hogy a kis poharaidat a kád gombaira pakold. Nagyon meglep, hogy ezeket milyen kitartóan és türelmesen végzed. Ez teljesen új tőled.
  • Ahogyan az is, hogy olvasol. Végre érdekelnek a könyvek. Lapozgatod szépen őket, mutogatsz benne mindent, türelmesen, önmagadnak. Már egy-egy mesét is meg tudsz hallgatni belőlük.
  • Egy kis kocka vagy, minden gépnek ismered a funkcióját, szeretsz telefonálni, nyomkodod a billentyűzetet, hozod a távirányítót, hogy kapcsoljam be a mesédet, és már helyezkedsz is el a párnáid közt. A mi mozinkban most minden nap a Kisvakondot és a Bogyó és Babócát vetítik.
  • Lilinek egyre jobb mini-gazdija vagy. Az utóbbi hetekben olyan békésen voltatok el egymás mellett, mint már rég nem. Ő engedi, hogy te agyonsimogasd őt, te pedig neki, hogy körbeszaglásszon és megnyalogasson, te kacagsz, ő meg lelkesen csóvál. Nagyon cukik vagytok!
  • Gyönyörű. Mostanában különösen szépségesnek látlak, egyre nagylányosabbak a vonásaid, a szép kis őzike szemeiddel, a szerteszét szálló selyemhajaddal, a hófehér, puha bőröddel, az imádnivaló kis grimaszokkal az arcodon. Olyan vagy, mint egy kis hercegnőbőrbe bújt rosszcsont. A legjobb párosítás. 



Hiába keresem a szavakat arra, hogy mi mindent tudsz már, hogy milyen is vagy, mindent egyszerűen nem tudok elmondani. Mert olyan nagyszerű vagy, annyi mindenen elámulok egy-egy napon veled, ahogyan a szemem előtt veszel fel új szokásokat, próbálsz új dolgokat mondani, új dolgokat észrevenni és utánozni.
Nagyon megható látni, hogy milyen boldogan, kényelmesen mozogsz a világban, hogy mennyire szeretsz minket, hogy milyen végtelenül vidám, élettel teli vagy mindig. Szülőként ez a legnagyobb boldogság a világon.
A legboldogabban vágok neki veled a második évednek, nagyon szeretlek drága pici lányom!

Mama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése