2013. január 4., péntek

Emma 11 hónapos



Szépséges kicsi hercegnőm!

11 hónapos lettél ma. Már csak egyetlen hónap választ el attól, hogy betöltsd az első évedet. Alig bírom elhinni, hogy már lassan egy éve közöttünk vagy és szeretsz minket. Már kezdem is tervezni a születésnapodat – alig várom!

Súlyod: 8740 gramm

Hosszúságod: 76 cm




Jellemző volt rád a tizenegyedik hónapban:


  • Az ünnepi időszak nagy kedvenced volt. Életed első karácsonya nem is lehetett volna nagyszerűbb! Te mindenkinek a szeretetében fürdőztél, élvezted, hogy mindig sokan vagyunk, nevetgélünk, játszunk veled. Az ajándékaidat lelkesen bontogattad, és bár eleinte nem értetted, hogy mi ez a sok újdonság, azóta egész nap a karácsonyi kincseiddel játszogatsz. Imádtad a karácsonyfadíszeket rendezgetni (leszedegetni) nap, mint nap, és végigetted a teljes karácsonyi menüt. Bizony, mindent! Levest, pulykát, kacsát, krumplit, borsót, gyümölcsöket, és persze egy kis sütit is :-)
  • Magyarázol egész nap. Hol viccesen csipogsz, hol oktondin mondod a magadét, beszélgetsz magaddal, velünk, a játékaiddal, a telefonnal (akár van valaki a túloldalán, akár nincs), mindenkivel. Klasszikus Emma halandzsák: didá, disz, dájá, dádá, tata, baba, nyám, jiji és persze cici :-)
  • Grimaszolsz. Sokat. Nagyon vicces gyerek vagy, folyton mosolyogsz, huncutul kukucskálsz, összehúzod a szemeidet, mint egy kis róka, kinyújtod a nyelved – olyan a kis arcod, mintha egy imádnivaló kis rajzfilmfigura volnál.
  • Szó szerint szaladsz már, és kapaszkodás nélkül, egyedül fel tudsz állni a szoba közepén.
  • Játszol – nagylányosan. Megitatod, megeteted a babádat, kevergetsz a mini serpenyődben, a füledhez teszed a telefonodat, a könyveidet lapozgatod és a kis ujjaiddal mutatod benne az állatokat.
  • Ha megszólal a kedvenc zenéd (a zene ízlésed megkérdőjelezhetetlenül zseniális: Bogyó és Babóca, Minimaxos gyerekdalok és a Gangnam Style a top), vigyorogsz, és rögvest táncolni kezdesz.
  • Kimutatod a szeretetedet felénk – gyakran megölelsz, megpuszilsz minket, ha apa hazaér a munkából, szaladsz felé kacagva és adsz neki egy nagy ölelést.



Ahogy rád nézek már nem egy pici babát, hanem egy tökéletes, okos, szépséges gyermeket látok, aki egyedül eszeget, egyedül jön-megy, egyedül játszik és, ha szerencsém van, felkéredzkedik a karomba, hogy szeretgethessem egy kicsit.

Nagyon szeretlek:

Mama




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése