2012. október 4., csütörtök

Emma 8 hónapos



Drága Emma!

8 hónapos lettél. Hihetetlen! Minden nap rádöbbenek, hogy milyen gyorsan elrepült veled ez a pár hónap, amíg baba voltál, és csak nézlek, ahogy játszol, ahogy nevetsz, ahogy szeretsz, és látom, hogy milyen okos nagylány vagy már, hogy egyre inkább ragyogsz te magad, az, amilyen te vagy: kedves, teli szeretettel, játékos, nagyon huncut, kíváncsi, izgőmozgó, türelmetlen, jó humorú. Minden percét próbálom kiélvezni a veled töltött időnek, mert van, ami máris hiányzik – de szerencsére még több van, amit még nagyon várok!


Súlyod: 7920 gramm

Hosszúságod: 72 cm

Fogak: ugyanaz a két alsó cápafogacska, bár már párszor azt hittem, hogy újabbak bújnak ki egy-egy sírva ébredés vagy nyűgös óra után. De még nem, viszont e kettővel is imádnivaló a mosolyod! :-)

Újdonságok, amiket eszel: csirkehús (lehetőleg banánnal, sütőtökkel vagy valamivel, ami édes), joghurt gyümölccsel vagy zabpehellyel (ebben az a legjobb, hogy az én reggelim, így mindjárt nagyobb kedved van neked is becsatlakozni, és megkóstolni, hogy mit kanalazgatok) Ha a szilárd ételekről van szó, nem vagy egy nagy evő. Leginkább az édes pürék és a rágcsálható falatok jönnek be neked (nincs az a pufi mennyiség, amit ne ennél meg bármilyen vendégségben találkozol vele, te legalább negyed óráig boldog vagy és két kézzel pakolod be a kicsi szádba őket), egyébként még mindig verhetetlen a szopizás.




Ezeket tudod már:

  • bútoroknál kapaszkodva lépegetni, átsétálni egyiktől a másikig.
  • el-elengedni pillanatokra a kapaszkodókat és támasz nélkül megállni. Ez mindig azzal végződik, hogy lehuppansz a popsidra, de ez nem veszi kedved.
  • pápázni egyre többször - legszívesebben Lilinek reggelente ébredés után, és apának, ha hazajön a munkából.
  • puszit adni nekünk – nagy mázlista vagyok, mert legtöbbször én kapok a finom kis cuppanásmentes Emma-puszikból, amik után vigyorogsz nagyon, mert tudod, érzed, hogy most nagy kedvességet műveltél :-)
  • azt mondogatni: baba, mama, papa – csak a kiejtés öröméért, még nem tudatosan mondod ezeket (bár a mam-mamt legtöbbször akkor mondod, keserves hangon, amikor már fáradt vagy, éhes vagy, hozzám akarsz bújni, ezzel elérve, hogy a szívem összefacsarodjon, és rohanjak az én pici babácskámhoz).
  • a nagy fürdőkádban fürdeni, közben játszani minden gumiállatkával, majd kidobálni őket a kádból, és nézni, hívni őket, hátha visszaugrálnak hozzád.
  • ha új helyre érkezünk és valaki üdvözöl téged, belefúrod a kis arcod a karomba, szégyellősen elbújsz, aztán mosolyogsz rá – annyira csajos vagy!

Ezeket szereted:

  • a zenét! Eddig nem különösebben kötött le téged a zeneszó, de újabban nagy ámulattal hallgatod a zenéket, táncolsz rájuk és nevetsz nagyon (vagy ez azért lenne, mert mi is táncolunk veled, és kinevetsz minket?) Voltunk Ringató foglalkozáson is, ahol képes voltál ¾ órán át tátott szájjal figyelni a csellót, a fuvolát és az éneket – pedig nem vall rád, hogy egyhelyben megmaradj bármeddig is.
  • együtt lógni miniatűr barátnőiddel - vígan fedezed fel a játszótereket, a többiek játékos dobozait (mindig érdekesebb, mint a saját – milyen érdekes…), kóstolod meg mások cumiját, és egyre ügyesebben kommunikálsz mindenkivel. Édes vagy, ahogy követed a többieket, és kocognak a kis tenyereitek a padlón, ahogy elfogadod a szeretgetést, és te is próbálsz simizni, puszit adni.
  • sétálni – sosem tudtunk ilyen jó és hosszú sétákat tenni, mint mostanában, egyre lelkesebben figyeled a tájat, a szaladgáló Lilit és minden mást, néha elmajszolgatsz egy-egy kekszet útközben és simán csak boldog vagy.
  • a mamát, nagyon. Amióta beteg voltál még inkább anyás vagy, és egyre többször veszem észre, hogy főzés közben egy Emma lóg a nadrágomon, hogy követsz a lakásban mindenhová, hogy folyton átkéredzkedsz a karomba. Ez néha nagyon nehéz (szó szerint is, mert nagyon nehéz vagy már karban lógva), de nagyon megható is, mert tudom, hogy nem lesz mindig szükséged a mamádra, de most még igen, most még együtt lenni számodra a biztonság, a boldogság.
  • ha apa állathangokat utánoz – egy szimpla nyussz-nyussz apa előadásában, és te csukott szemmel, hangosan kacagsz. És egymás után százszor is bejön :-)
  • a kutyaajtón kikukucskálni. Érdekes módon, ha a lakás bármely részén lerakunk, te egy percen belül a kutyaajtót nyitogatod, és integetsz rajta kifelé, kíváncsi vagyok, mikor fogunk úgy találni, hogy már kintről vigyorogsz befelé…
  • játszani – a játék jelenleg felfedezés neked. Menni amerre csak látsz, mindent jól megvizsgálni, megfogni, szétszedni, megkóstolni, zörögni vele – s minél többen, annál jobb. A legszebb játék sem olyan izgalmas egyedül ücsörögve, mint egy társaság közepén.
  • segíteni a házimunkákban – nagy tehetséggel pakolod ki a konyhaszekrényt főzés közben, rejtesz el egy-két zoknit a kosárból, ha teregetünk, ütögeted a mosógépet, ha forognak benne a ruhák, és lépten, nyomon követed a porszívót.


Nem minden nap könnyű veled, de mind nagyszerű, semmit sem változtatnék rajtad, csodálatos, hogy ilyen energikus, vidám kis manó vagy, a te mosolyodért érdemes felkelni minden reggel!
Boldog 8. hónapfordulót te drága kicsi cica!

Nagyon szeretlek:

Mama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése