2012. augusztus 4., szombat

Emma 6 hónapos


Gyönyörű nagylányom!

Kimondani is őrület: fél éves vagy már! Egy igazi kis hölgy.
Egyre szebb vagy a göndörödő, aranyszínű hajaddal, az ennivaló mosolyoddal, a huncut nézéseddel, egyre okosabb vagy, ahogy kommunikálsz velünk, ahogy fedezed fel a világot, és egyre ügyesebb, önállóbb a mozgásban, a játékban. Én pedig egyre jobban szeretlek téged!
Eddigi életed legkalandosabb és legtöbb újdonságot hozó hónapja volt ez. Egy egész hónap apával és velem hármasban, és sok-sok családtaggal, baráttal, akik mind odáig vannak érted (téged egyszerűen nem lehet nem imádni, mindenkit leveszel a lábáról, annyi örömöt hozol sokak életébe) – sok kirándulással, játékkal, és minden napra jutott valami új csoda. Hihetetlen, de pár nap alatt is annyi mindent tanulsz, és ügyesedsz, hogy csak ámulunk és büszkén figyelünk téged. Te pedig nagyon, nagyon élvezed az új tudományaidat bemutatni nekünk, kópén vigyorogsz ránk, és jössz, és mész, és mászol, és állsz, és nevetsz, és mozog a kezed, és mozog a lábad, csodálatos nézni, hogy mennyi életerő van benned!
Egyre jobban érzem azt a kettősséget, hogy nagyon apró vagy, de mégis nagyon nagy. Amikor álmos vagy, dörgölöd a szemeidet és bújsz hozzám, amikor elesel, beütöd valamidet, és sírsz nagyon, amikor sírva ébredsz valamiért, akkor nagyon kicsinek, törékenynek látlak – az én babám, akiről gondoskodnom kell, akire vigyázok, aki tőlem függ. Aztán leteszlek, és mászol át a lakáson, átrendezed a polcokat, szétszórod a játékaidat, meggyűröd Lilit, megeszed a szőnyeget, megrángatod a kábeleket, nézegeted magad a tükörben, ácsorogsz a kanapénál és azt érzem, olyan nagy lettél, te már tudod, hogy mi érdekel, odamész, megnézed, felfedezed a világot önmagad. Csodálatos, hogy fél év alatt, ami egy felnőtt életében egy pillanat, te egy kicsi gyermekké nőttél!


Ebben a hónapban elkezdtél szilárd falatokat eszegetni is, ami eleinte csak kóstolás volt, mostanra viszont kedvesen kitátod a csőrödet a közelgő kanálnak, mint egy kis fióka, és vígan lecsusszan egy kis barack, banán, édesburgonya (az almát a kezdeti kudarc óta még nem hoztuk vissza az étlapodra). És ha még ennyitől nem gyűlne könny a szememben, hogy milyen nagy is lettél már, tegnap este észrevettük, hogy a cápaharapásod meglepően éles lett (mialatt te alvás helyett ide-oda másztál rajtunk, nevettél, és megpróbáltál megenni minket), és bizony, már kikandikál egy kicsiny, cakkos fogacska! Az első fogad!
A közös kis életünk rendje, békéje számomra teljesen beállt, már több mint egy hónapja háromszor alszol naponta, a köztes időkben pedig csak játszol, játszol, barátkozunk, jövünk-megyünk, s ha ez így van, mindenki boldog: te azért, mert kipihent vagy és imádod a kalandokat, én pedig… mert imádlak téged!


Fél évesen ilyen vagy te, Emma:

  • kedves, mosolygós, nagyon barátságos
  • energiabomba, örökmozgó, élettel teli
  • vidám, békés, kiegyensúlyozott
  • nagyon vicces
  • súlyod: 7200 gramm
  • hosszúságod: 71 cm
  • fogak: 1 gyönyörű, miniatűr előbukkanó gyöngyöcske

Ezeket tudod már:

  • egyedül ülni
  • rajtunk, a kanapén, a polcokon vagy bármilyen alkalmas bútoron felkapaszkodva állni
  • szabályosan mászni
  • gyümölcs- és zöldségpürét falatozni egyre nagyobb lelkesedéssel
  • küzdeni tárgyak eléréséért – főleg olyasmikért, amik eleve nem játékok, és meg is szerezni őket

Ezeket szereted:

  • mozogni, nevetgélni, társaságban lenni – mindent, ami ez a nyár :-)
  • a családot – mindenkinek nagyon megörülsz, imádod, ha szórakoztat téged a nagy család, ha játszanak veled
  • egy új mozgást felfedezni, majd ezt gyakorolni naphosszat és büszkén, vigyorogva mutatni nekünk, hogy milyen ügyes vagy
  • vízben lenni, legyen az egy medence, ahol vígan jár a láb, vagy a kicsi kádad, ahol apa nagy örömére firegsz-forogsz és megrágcsálod a gumikacsák- és halak gyülekezetét
  • kukucs játékot játszani – kacagsz, ahogy csak bírsz az előbukkanó arcokra


Ha elképzelem, hogy mi vár ránk az elkövetkező hónapokban, előre nevetek. A kacagásod, a kukac mozgásod, az arcod, ahogy kidugod a nyelved hegyét és vigyorogsz – te vagy a legviccesebb a világon! Köszönöm, hogy minden nap megajándékozol minket ezzel a sok vidámsággal!

Nagyon szeretlek:

Mama


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése