2016. július 12., kedd

Panni 1 éves




Drága 1 éves Pannikám!

Egy igazi ajándék nekünk téged látni az első születésnapodon. Ahogy virulsz, ahogy jársz-kelsz, mindennel játszol, mindent figyelsz, mindennek örülsz. 
Ezalatt az év alatt igazi kis huncut lánykává cseperedtél. 
Egyedül sétálsz, egész nap, szó szerint szaladsz, és lépcsőzöl fel-alá nagy ijedelmemre. Mindenhová felmászol, az asztal tetejére, a kiskonyhára, a csúszdán egyedül felkapaszkodsz a játszóteretek tornyába, és onnan kacagsz le ránk, majd lecsusszansz. Szereted, ha hintáztatunk, énekeled közben, hogy hinnnnn-ta, szereted, ha Emma vicces dolgokat talál ki, amiken te hangosan nevethetsz. Minden érdekel, amit Emma csinál, amivel ő játszik. És bizony már azt a játékot sem adod könnyen, ami éppen nálad van - rájöttél, hogyan kell az akaratodat kifejezni, úgyhogy kislányos sikítások hallatszanak a szoknyám alól, ha nem veszlek fel éppen főzés helyett, ha Emma nem adja neked az ő falatját, vagy, ha nem érsz el valamit. És ez éppen így van rendjén. 
Újabban szeretsz könyveket lapozgatni, mindig is szeretsz pakolni, a kiskonyhában, a polcokon, szeretsz babázni, a játékbabáidat megölelni, puszilgatni, babakocsiban tolni őket - ó, ahogy te, akit még januárban Emma tolt a játékbabakocsiban, és békésen feküdtél benne, most sétálsz vigyorogva át a kerten, és tolod a babádat lelkesen, trükkös dolog az idő, de őszintén örülök, hogy láthatom ezt a csodát, ami te vagy Panni!
Nagyon szeretsz falatozni, mindent szívesen eszel, az összes gyümölcsöt, zöldséget, levest, tésztát, mindent, egyik kedvenced a görögdinnye, ami nekem is az volt tavaly nyáron, amikor még a pocakomban voltál, és mindig tetőtől-talpig maszatos vagy. És körülötted minden, míg te jóízűen eszel. Ahogy a nagykönyvben meg van írva. 
Szeretsz a karomban lenni, a kis kezeid felemeled és kéred, hogy vegyelek fel, napi ezerszer, és amint letettelek, máris azt veszem észre, hogy nini, újra fent vagy, és mindig ott mosolyogsz elégedetten. 
Így a nyár közepén nagyon szeretsz kint lenni az udvaron. Az első dolgod reggel, hogy kimész az ajtón, és már a fűben sétálsz, leszedsz valami finomságot az ágyásból, és eszegeted, vagy, ha más nincs, egy kis földet pakolsz a kis szádba. Szereted, ha együtt locsolunk a kertben, és te óvatosan sompolyogsz be a hűvös vízsugár alá, míg Emma keresztbe-kasul szaladgál alatta. 
Nagyon ügyesen kifejezed magad mostanában, még ha nem is igazi szót mondasz, ha kérdezlek, mindig olyan hangsúllyal felelsz, hogy megértelek, de azt már tudod mondani, hogy mama, baba (Em)Ma, nem-nem, igen, a hinta-palintát is dúdolod.
9600 gramm vagy, és 8 cuki kis fogacskád van. 
Mindig mosolygós, mamához bújós, huncut, örökmozgó kis manó vagy, a mi drága Pöttyös Pannink, nálad jobb dolog nem történhetett volna a mi családunkkal, mindnyájan nagyon-nagyon szeretünk téged!
Isten éltessen drága kislányom, legyen még rengeteg csodaszép születésnapod, amin ilyen sok szerető ember vesz téged körül, mint idén!

Örökké szeretlek:

Mama



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése