2016. június 8., szerda

Panni 11 hónapos


Drága Panni!

Ez az utolsó hónapfordulód az első születésnapod előtt. Hihetetlen, hogy lassan egy éve, hogy a családunk része vagy. Mintha tegnap indultunk volna az őrületes melegben az éjszaka közepén a kórházba, hogy megszülethess, és mégis, mintha mindig is veled lettünk volna mi egyek. 
Nagyon szeretünk. Mindnyájan. 
Szeretjük a kedves nevetésed, ahogy fülig ér a szád, ha meglátsz minket, szeretjük a békés kis jelenségedet, ahogy mindig boldogan teszel-veszel körülöttünk, szeretjük, ahogy az egész testedet összemaszatolod az ennivalókkal, majd a nyakunkba ugrasz, és mi is maszatosak leszünk, és pont olyan boldogok, mint te. Ahogy gagyogsz, azt mondod baba - mama, dúdolászol, ha Emma dúdol, brümmögsz a száddal, mint egy kisautó. Ahogy mindig mész Emma után, próbálsz utánamászni fel a csúszdán, és babázni vele a szobában, és kérsz enni amiből ő eszik - meg tulajdonképpen mindenből kérsz enni. Mindent szeretsz, a legújabb kedvenced a dinnye, de mindent nagyon szívesen pakolsz a kis szádba, csak te foghasd meg. 
Most, éppen egy-két nappal a 11. hónapod betöltése után megtetted az első önálló lépéseidet is, elkezdtél totyogni. Már egész hónapban nagyon lelkesen álldogáltál, és sétáltál kézenfogva velünk, a legtipikusabb képem rólad, hogy ülsz előttem, és felnyújtod a kezed nekem, hogy fogjam meg, és segítsek. És te fogtad a kezem, és sétáltunk. És sétáltál papával, és Emmával, és tegnap fogtad magad, és sok lépést sétáltál egyedül is. Nagy napok ezek. 
Hétvégén a keresztelődre gyűltünk össze sokan a nagycsaládból, és hálát adtunk érted, a születésedért, a növekedésedért, az egészségedért, a kedves kis lelkedért, és csak örültünk, hogy mennyien szeretnek téged. Egy kis csoda vagy!
Boldog vagyok, hogy az anyukád lehetek, hogy minden reggel te ébresztesz a hajnali napfénnyel, ahogy kócosan ücsörögsz mellettem, és a telefonomat rágcsálod, hogy bármit is csinálok, te a karomba kéredzkedsz, és lógsz rajtam, hogy egy kész mutatvány egy pelenkát is rád adni, mert annyira ficeregsz, hogy ha a kertben leteszlek, és félrenézek, te gyorsan virágföldet eszel. Boldog vagyok, hogy ekkora huncut vagy, és alig várom azt a sok kalandot, ami minden nap együtt vár ránk. És megszervezem neked a legeslegkedvesebb első Pöttyös Pannis születésnapot hamarosan, és biztos, hogy sírni fogok, hogy a babám már egy éves, de csak boldogságomban, mert te vagy a legdrágább, Panni!


Nagyon szeretlek: Mama


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése